Een shopweekend vanuit een goedkoop hotel utrecht

Eindelijk! De winkels zijn weer open! Na meer dan een jaar in een hevige corona crisis te hebben gezeten met meerdere lockdowns is dan nu het moment dat we weer voorzichtig het land openen. Een grote stap daarin was het gewoon openen van de winkels, in plaats van het winkelen op afspraak. We moeten natuurlijk voorzichtig blijven met de hele samenleving, maar veilig en op afstand shoppen kan dus nu wel weer! Dit is in ieder geval goed nieuws voor de shoppers onder ons. In plaats van het eindeloos online shoppen kan er nu in het echt weer kleding en andere spullen gekocht worden. Een heel goede shopstad is utrecht, met name omdat het centrum heel klein is waardoor alles lekker dichtbij is. Wel hebben ze een heel groot aanbod aan winkels, en zelfs winkels die verder alleen maar in amsterdam zitten. Nog een voordeel is dat utrecht veel rustiger is dan de grotere steden amsterdam, den haag en rotterdam. Utrecht voelt altijd een beetje als een klein stadje! In deze blog vertel ik hoe je heel gemakkelijk een goedkoop hotel utrecht boekt, zodat je lekker een weekendje kan gaan shoppen of de stad kan gaan ontdekken, veel leesplezier!

Alle shop must-sees in utrecht

Als je in utrecht gaat shoppen, begin dan bij hoog catharijne. In dit helemaal vernieuwde en prachtige winkelcentrum zitten heel veel kleren- en schoenenwinkels. Nadat je daar eerst een paar uur hebt geshopt kun je dan in hun foodcourt heerlijk lunchen! Daarna kun je de grachten afstruinen. Hier zitten vaak wat kleinere winkels en ketens, die enorm leuk zijn om te ontdekken. Zo zijn er meerdere piepkleine sieradenwinkeltjes in oude panden die echt het bezoeken waard zijn. Voor de boekenwurmen onder ons is de bibliotheek aan de gracht ook een must-see. Deze zit in een oud postkantoor en is heel cool van binnen! Ook voor vintage shoppers is er veel te vinden. Wat verder aan de oude gracht zitten meerdere kleding- en meubelwinkels die tweedehands pareltjes verkopen!

Wat er verder in utrecht te ontdekken valt

Als je niet zo van het shoppen bent is er nog veel meer te doen in utrecht. De stad heeft een heel lange geschiedenis, en die kun je goed ontdekken als je door de binnenstad loopt. Neem in ieder geval een kijkje bij de domtoren en bij de tuin die daar ook zit! Verder is een enorme aanrader om de singel rond te varen met een kano. Je kunt voor 7 euro een kano huren en daarmee of de hele stad rondvaren, dit duurt ongeveer twee uur, of zelfs naar de universiteitscampus varen! Daar zit een prachtige historisch bos achter: Amelisweerd. Dat is ook zeker een aanrader om met de kano of de benenwagen te doen! Als je dus naar utrecht wil, dan is een goedkoop hotel utrecht zo geboekt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *