Goedkope tickets naar Istanbul online kopen

Op het moment dat je opzoek bent naar Istanbul tickets dan kan je deze eenvoudig online boeken. Vliegen naar Turkije is erg in trek vanwege de rijke cultuur en geschiedenis van het land. Daarnaast heeft het ook vele prachtige badplaatsen te bieden aan de Turkse Riviera. Istanbul heeft veel te bieden op het gebied van historie en cultuur, daarnaast staat de stad bekend als de dief van harten. Deze Turkse stad is veelzijdig en biedt vele bezienswaardigheden waaronder historische monumenten en moderne trekpleisters. Zowel jong als oud kan zijn hart hier ophalen.

Istanbul is een bruisende en veelzijdige stad

Het is de grootste stad van Turkije en was vroeger de hoofdstad van het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. De naam toendertijd was Constantinopel. Gelegen tussen twee wereldcontinenten wordt deze positie omarmt en in de loop der eeuwen is het uitgegroeid tot een bruisend kruispunt tussen West en Oost. Deze Turkse stad ligt aan de Bosporus en je kan er prachtige architectuur terugvinden, het bruist van de energie en overal waar je rondloopt ruik je de heerlijke geur van de Turkse, Aziatische of Europese keuken terug. Op het moment dat je graag op een stedentrip gaat dan mag je Istanbul niet missen. Het is een geweldige metropool en waarschijnlijk wil je er nog een keer terugkeren om meer te ontdekken, aangezien je verliefd wordt op de stad.

Europa en Azië vloeit samen

Je vindt er een bruisend nachtleven, vele Bazaars, moskeeën en er is een constante spontane en warme sfeer aanwezig op de straten van de stad. De stad is op zeven heuvels gebouwd en het leuke ervan is dat je een samenvloeiing ziet van Europese en Aziatische invloeden. In het Europese gedeelte vind je Sultanahmet, dit is de meest toeristische en oudste wijk waar je imposante bezienswaardigheden terugvindt. Het snelle leven van de westerse wereld zal je hier terugvinden met wegen vol auto’s, drukke straten, chique winkels en trendy nachtclubs. Op het moment dat je de Bosporus oversteekt dan vind je daar het Aziatische deel dat een stuk rustiger is. Dit gedeelte van de stad is schoner en groener. Je vindt hier een multiculturele mix terug van kunstzinnige hotels, paleizen, goede restaurant en een geweldig nachtleven.

Vliegen naar Istanbul

Als je naar Istanbul wilt vliegen dan zijn er twee vliegvelden waar je uit kan kiezen. Istanbul Airport ligt in het Europese deel en ligt zo’n 35 kilometer van de stad vandaan. In 45 minuten ben je met een taxi in het stadscentrum. De andere luchthaven Istanbul Sabiha Gökçen is gelegen aan de oostelijke rand van de stad en ligt in het Aziatische deel. Het is geopend in 2009 en biedt tevens internationale vluchten aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *