Het kiezen van een parasol, welke parasol is het meest passend? 

Als je van het lekkere weer wilt genieten, is het wel zo fijn als je ook een plek hebt om dit te doen. Wanneer je thuis komt na een lange dag werken, is het natuurlijk ideaal als jij nog in je tuin kunt genieten van de laatste paar uurtjes zon van de dag. Het zitten in de zon kan echter ook te warm worden of vervelend zijn als je iets anders wilt doen. Zo is het als je iets wilt lezen op je laptop of iets wilt gaan eten niet altijd fijn als er geen schaduw te bekennen is. 

 

Het aanschaffen van verschillende soorten parasols

Je kunt er onder andere voor kiezen om een opdraaiparasol te kopen. Deze parasol kun je op een eenvoudige manier open draaien. Je kunt de parasol plaatsen in een tafel als er een parasolgat in zit, maar ook op andere plekken. Zo kun je door een standaard te kopen om de opdraaiparasol in te doen de parasol eenvoudig verplaatsen. 

 

Het aanschaffen van een zweefparasol

Naast het aanschaffen van een opdraaiparasol, kun je er ook voor kiezen om een zweefparasol aan te schaffen. Deze parasol zien mensen vaak als een erg praktische parasol, omdat er geen poot midden in de parasol zit. Waar er vroeger een hoop tafels werden ontworpen met gaten in het midden voor een parasol, is dit de afgelopen jaren een stuk minder het geval. Wanneer je gebruik maakt van een opdraaiparasol, zul je dus in dit geval geen gebruik kunnen maken van de hele parasol. Als je de poot naast de tafel zet, zul je minder dan de helft van de parasol als overdekking hebben. Dit terwijl je met een zweefparasol geen last hebt van deze poot. Je hebt dan een parasol die eigenlijk werkt als een blad aan een tak. Je kunt hiermee eenvoudig schaduw creëren en ook gemakkelijk je planten beschermen tegen de felle zon.

 

Gebruik maken van een rechthoekige parasol 

Naast deze eerder genoemde parasols, heb je ook nog een rechthoekige parasol. Deze parasol is qua vorm, zoals de naam al verklapt, net even anders dan de anderen. Je kunt deze parasol vaak handig gebruiken. De rechthoekige parasol heeft vaak een groter oppervlak dan de andere parasols. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar het kan voor sommige mensen zeker handig uitkomen. Als je bijvoorbeeld gasten hebt waarmee je samen in de tuin wilt gaan zitten, is het fijn om over een grote parasol te beschikken. Zo weet je zeker dat iedereen in de schaduw kan zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *