Het zonnebrillenseizoen is geopend

Een zonnebril kopen is voor veel mensen een jaarlijkse bezigheid waar ze best naar uit kijken. Niet iedereen koopt jaarlijks een nieuwe bril, maar af en toe ontkom je er niet aan. Het is niet dat je altijd een zonnebril nodig hebt, maar het is toch bijzonder handig om er een te hebben, bijvoorbeeld als je moet rijden met felle zon in je gezicht, of als je de hele dag in de zon aan het werk bent. Je moet je ogen immers wel een beetje beschermen, want je moet er nog lang mee doen en je hebt er maar twee van.

Ieder jaar een nieuwe?

Je kunt ieder jaar een nieuwe zonnebril kopen, eentje die past bij de mode en je eigen stijl van dat seizoen. Er is genoeg aanbod, zowel bij opticiens als bij modeketens, en ook online zijn ze natuurlijk verkrijgbaar. Bij het kopen van een nieuwe bril moet je op verschillende zaken letten. Welke tint glazen wil je, en hoe dik en zwaar moet je montuur zijn? Dan zijn er natuurlijk ook nog kleuren en patroontjes waar je over na kunt denken. Wordt je al duizelig van al deze opties? Je kunt natuurlijk ook een clip on zonnebril kopen. Dat is vooral handig als je in het dagelijks leven al een bril draagt.

Klik hem er op

Met een clip on zonnebril, zo’n klepje wat je er ook weer af kan halen, hoef je je eigen oude vertrouwde bril niet te vervangen. Je kunt hem gewoon in je dashbordkastje bewaren en alleen op je bril zetten als de zon tijdens het rijden in je ogen schijnt. Het is namelijk niet het soort ding dat je draagt als modestatement, maar vooral voor de handigheid. Je kunt er ook verschillende kopen, want ze zijn toch klein en niet al te duur, en je neemt ze makkelijk overal mee naar toe. 

Op sterkte?

Zeker als je slechtziend met is het fijn om zo’n clip on brilletje te hebben, zodat je zeker weet dat je je omgeving altijd goed kan observeren. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een zonnebril op sterkte. Het voordeel daarvan is dat de glazen dichter bij je ogen zitten, maar het nadeel is dat je altijd weer twee brillen bij je moet hebben. Maar een bril is ook weer niet zo heel groot en bovendien bijzonder handig, dus zo erg is dat nou ook weer niet. Zolang je maar zeker weet dat je ogen goed beschermt zijn, en dat je niet in een onveilige verkeerssituatie belandt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *