Naar Ameland op vakantie? Lees hier 4 tips voor dagjes uit

27vakantiedagen.nl

Wanneer je een verblijf boekt op Ameland om daar vakantie te gaan vieren, dan is de kans groot dat je dit doet omdat je van wandelen en fietsen door de natuur houdt. Bij voorkeur houd je dan ook van langgerekte stranden en duinlandschappen, want daar lopen de wandel- en fietspaden van Ameland met name doorheen. Wie echter eens afwisseling wil, die zit op Ameland ook goed. Lees hieronder vier andere boeiende activiteiten die je op Ameland vakantie kunt ondernemen. 

Wadlopen

Wadlopen zou je weliswaar ook kunnen zien als wandelen, toch is dit beslist niet hetzelfde. Want hoe vaak loop je nou over de bodem van een zee? Want inderdaad, dat is wat je bij wadlopen doet. Op het moment dat het eb is kun je over de Waddenzeebodem lopen. Altijd is het weer een verrassing wat men tijdens zo’n wandeling aantreft aan achtergebleven natuurlijke materialen uit de zee. Overigens is het slim om je hier qua kleding goed op voor te bereiden, want je kunt gerust een stukje in de modder wegzakken.

27vakantiedagen.nl

Een bezoekje aan de zeehondenbank

Tussen de eilanden Terschelling en Ameland leven de nodige zeehonden. Als je die eens van dichterbij wilt bekijken, kun je een boottocht maken langs de aldaar aanwezige zeehondenbank. Dan is de kans levensgroot dat je ze in het echt ziet.

Parachutespringen

Waarschijnlijk de spannendste activiteit die je op Ameland kunt ondernemen is parachutespringen. Dit kan allemaal vanuit het Paracentrum Ameland bij het plaatsje Ballum. 

Bunkermuseum

Tenslotte is een bezoekje aan het Bunkermuseum een aanrader. In dit museum wordt verteld hoe Ameland de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan en welke invloed deze onverkwikkelijke situatie had op het leven aldaar. Dit museum vind je aan de westkant van het plaatsje Hollum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *