Verblijven op een camping in Italië

Als je op vakantie naar Italië wil dan zijn er vele mogelijkheden waar je kan verblijven waaronder een camping Italie. Een van de mooiste regio’s die ook goed bereikbaar is vanuit Nederland met de auto is het Gardameer. Je vindt vele campings Gardameer terug waar je kan verblijven tijdens je vakantie. Een camping aan het Gardameer bied je de mogelijk om vele dingen te bezoeken en activiteiten te ondernemen. In de omgeving kan je ook goed tot rust komen en ontspannen van je dagelijkse drukke leven. Je kan een van de vele steden bezoeken, de natuur intrekken of genieten van het heerlijke eten en drinken dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Activiteiten en bezienswaardigheden rondom het Gardameer

Als je opzoek bent naar activiteiten om te ondernemen in de omgeving van het Gardameer dan zijn er vele opties. Je kan hierbij denken aan het beklimmen van de bergtoppen van Monte Baldo, hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht of een bezoek aan het schiereiland Sirmione ten zuiden van het meer. De Varone waterval is leuk voor een wandeling of je kan een boottocht maken. Vanaf het water heb je ineens een geheel andere blik op de omgeving. Er zijn meerdere pretparken te bezoeken zoals Parco Natura Viva, Gardaland en Canevaworld met de kinderen. Als je meer van cultuur houdt dan is Vittoriale degli Italiani de moeite waard. Dit is een Italiaanse villa die is omgebouwd tot een mausoleum, amfitheater en museum.

De omgeving van het meer

Misschien weet je dat het Gardameer een van de belangrijkste vakantiebestemming van Italië is. Je kan er vanuit gaan dat je dan ook veel andere toeristen zult terugkomen. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je lekker tot rust kan komen. Er zijn vele schilderachtige plaatjes rondom het meer met een rustgevend uitzicht. Je bezoekt hiervandaan gemakkelijk de hoogste stoppen in de buurt van het meer met de mooie uitzichten of je kan genieten van de Italiaanse keuken aan een van de vele terrasjes rondom het meer. Je vindt vele stranden rondom het meer terug en bijna ieder dorp heeft wel een strand. Sommige stranden zijn privé en horen bij een hotel of camping. Op het schiereiland vind je de mooiste stranden. Ook vind je vele parken en tuinen terug of je kan ervoor te kiezen om te wandelen door een van de Alpenweiden.

Steden bezoeken rondom het meer

Als je opzoek bent naar mooie schilderachtige dorpjes dan is er meer dan voldoende keuze waaronder Salo. Dit plaatsje heeft een autovrije boulevard en vele gezellige winkelstraatjes. Riva del Garda beschikt over een lang strand en een leuk historisch centrum. Grotere steden die je met de auto kan bezoeken zijn Venetië, Milaan en Verona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *