Zo haal jij het maximale uit je zonnepanelen

Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om zonnepanelen te gebruiken en energie-onafhankelijk te worden, dan is het belangrijk dat jij het maximale uit je panelen weet te halen! Wil je meer weten over het verhogen van de efficiëntie van jouw zonnepanelen? Lees dan snel verder!

Vermijd schaduw

Het klinkt wellicht vanzelfsprekend, maar schaduw kan een nadelig effect hebben op de efficiëntie van jouw zonnepanelen. Daarom is het belangrijk dat je obstakels zoals takken, ventilatieopeningen en schoorstenen zoveel mogelijk vermijd bij de plaatsing van zonnepanelen. Schaduw wordt tevens gecreëerd door voorbijkomende wolken, en daar kan je helaas niet zoveel aan doen. Onthoud echter wel dat jouw zonnepanelen alsnog zonlicht ontvangen en dus conversie creëren, alleen iets minder dan wanneer zonnestralen direct op de panelen reflecteren.

Maak je zonnepanelen regelmatig schoon

Het is belangrijk om met een goede regelmaat je panelen schoon te houden. Vuil bouwt zich namelijk gemakkelijk op en kan de zonnecellen blokkeren, wat kan leiden tot minder blootstelling aan zonlicht en een lagere efficiëntie. Stof kan je gemakkelijk verwijderen met een beetje zeepsop op een doekje. Hoewel er geen norm is voor het schoonmaken, is het dus aan te raden om regelmatig jouw panelen te controleren op opgebouwd vuil.

Kies de juiste richting

Wanneer je zonnepanelen installeert, is het van vitaal belang om rekening te houden met het kiezen van de juiste positionering. De oriëntatie van de zonnepanelen is deels afhankelijk van jouw woonlocatie, maar normaal gesproken is de positionering richting het zuiden of het westen de beste manier om de efficiëntie van jouw zonnepanelen te maximaliseren.

Wanneer je aan de gang bent met de zoektocht naar geschikte zonnepanelen voor jouw woning, zal je vast en zeker meer vragen hebben. Bij Zonnekeus ben je aan het juiste adres voor specifieke vragen omtrent zonnewinst en zonnepanelen met de hoogste rendementsgarantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *