Zo voorkom je dat je hond te veel last krijgt van de hitte 

Ken je dat moment dat je aan het wandelen bent in de zomer en het zo warm is dat je even moet afkoelen? Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit voor honden minimaal net zo erg moet zijn, mede omdat zij een volle vacht hebben. Voor een persoon is het makkelijk om af te koelen, maar voor een hond is dit net even een ander verhaal. Als je met jouw hond buiten gaat wandelen, kun je verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat jouw hond het niet al te warm krijgt. 

 

Verkoeling in de schaduw 

Als je tijdens warme dagen met je hond op pad gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond niet te lang in de zon loopt. Ook in de tuin moet er genoeg plek zijn voor honden om in de schaduw te kunnen liggen. Als er geen schaduw in de tuin is, kun je zelf schaduw creëren door een parasol in de tuin te plaatsen. Wat ook altijd handig is om bij de hand te hebben, is wat water voor de hond. Hierdoor blijft de hond goed gehydrateerd. 

Daarnaast zijn er verschillende middelen die voor een goede verkoeling hond kunnen zorgen. Hierbij kan je denken aan een koelmat, maar ook aan een koelband. 

 

De juiste verzorging is erg belangrijk

Honden zijn bedekt met een dikke vacht en dit kan in de zomer erg vervelend zijn. Door al de vacht is het voor honden erg lastig om hun warmte kwijt te raken. Wat je hieraan kan doen is een aantal keer per dag jouw hond borstelen. Hierdoor raakt de hond meer haar kwijt en raakt hij minder snel oververhit. 

 

Door goed uit te kijken kun je veel problemen voorkomen

Het is overigens ook van belang dat je goed blijft opletten. Zo kan de hitte daadwerkelijk gevaarlijk zijn voor een hond. Warm asfalt kan bijvoorbeeld voor vervelende wonden zorgen. Als je wandelt met je hond heb je in de meeste gevallen schoenen aan, waardoor je er zelf geen last van hebt. Zorg er daarom voor dat je tijdens warme dagen met je hand voelt of bepaalde plekken niet te warm zijn voor jouw hond. 

Honden kunnen erg veel last hebben van de hoge temperaturen in de zomer en ook zij hebben verkoeling nodig. Het is belangrijk om hier als baasje voor te zorgen. Gebruik de gegevens tips op de juiste manier en zorg ervoor dat je producten hebt waarmee je jouw hond kan laten afkoelen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *